Dolgu Uygulaması Nedir?

Zamanla oluşan yaşlanma süreci ve yer çekimi etkisiyle yüz bölgesinde bazı anatomik değişiklikler oluşmaktadır. Kemik yapıdaki erime, deriye destek olan yağ dokusunun erimesi, yüzü yukarıda tutan ligamanların gevşemesi, bağ dokusunun zayıflaması, kollajen azalması gibi oluşan değişiklikler sonucu göz altında çökme, yanakta ve çene hattında sarkma, gülme çizgilerinde belirginleşme olur. Yaşla birlikte artan doku kayıpları ve kalıcı kırışıklıkların tedavisi için kullanılan veya dokuyu yeniden şekillendirmeye yarayan dolgu maddeleri ideal bir tedavi alternatifidir.

Kişinin yapılan muayenesinde ihtiyaca uygun dolgu maddesi seçimi oldukça önemlidir. Ayrıca dolgu maddesinin standartlara uygun olması özellikle önem arz etmektedir.

Dolgu uygulaması planlanırken yüze altın oranına uygun bütüncül yaklaşılması elde edilecek estetik faydayı artırmaktadır.

Bu amaçla uygulanan en sık dolgu maddeleri hyaluronik asit ve kalsiyum hidroksiapatittir.

İnsan vücudunda doğal olarak da bulunan hyaluronik asit vdolgu olarak uygulandığında su tutma özelliğinden dolayı uygulandığı bölgede volüm artışı yapmaktadır.Yapısındaki çapraz bağlar sayesinde kalıcılık süresi bir ,bir buçuk yıla kadar uzamaktadır.

Kalsiyum hidroksiapatit dolgular ise yaptıkları lifting etkinin yanısıra yeni kollajen uyarımı sayesinde de tercih sebebi olabilmektedir. Etki süresi uzundur.

Uygun teknik, uygun dolgu malzemesi ve uygulanacak bölgeye ve dolguya uygun iğne kanül tercihleriyle yan etki oluşma olasılığı oldukça düşüktür.

Dolgu uygulaması öncesinde lokal anestezik kremler sürülebilir. İşlem sonucunun ilk değerlendirmesi 2 hafta sonra yapılır. İhtiyaca göre ek uygulama yapılabilir. Uygulama sonrasında oluşabilecek geçici morluk, ödem gibi şikayetler için masaj ve krem tedavisi önerilebilir.

Hamilelik ve emzirme dönemi dolgu uygulamasına engel değildir.

Dolgular sıklıkla;

  • Alın ortası derin kırışıklarının tedavisinde,
  • Nazolabial bölgenin dikey oluklanma tedavisinde,
  • Gözaltı ışık dolgusu ile morluk ve kırışıklık tedavisinde,
  • Elmacık bölgesinde yüzü toparlama ve lifting amaçlı,
  • Çene ucunun belirginleştirilmesi ve çene hattının oluşturulmasında,
  • İnce ve asimetrik dudakların şekillendirilmesinde,
  • El sırtındaki kırışıklıkların ve volüm kaybını giderilmesinde,

Yeni kollajen uyarımı amaçlı kullanılmaktadır.

Dolgu uygulamasının alanında uzman hekimler tarafından uygulanmasına özellikle dikkat edilmelidir.

Dolgu uygulaması hangibi bölgelere yapılır?

Gözaltı ışık dolgusu, gözün alt kısmında yer alan torbaların, kırışıklıkların ve de morlukların giderilmesi için kullanılan bir dolgu yöntemidir.

Dudak hacimlendirme, kullanılan yöntemler ile dudakların çok daha dolgun bir yapıya sahip olmasını sağlar.

Burun dolgusu, burnunun şeklinden memnun olmayan kişiler için uygulanan mükemmel bir tedavidir ve basit bir yöntem ile istenen burun görüntüsüne ulaştırılması sağlanır.

Javline (çene) dolgusu, çene yapısının istenen görüntüye sahip olmasını sağlayan ve keskin bir görüntü ortaya çıkartan dolgu uygulamasıdır.

Nazolabial dolgu, burun yapısının altından başlayarak dudaklara kadar inen çizginin kaybolması için uygulanan bir dolgu yöntemidir.

 

Zygoma (elmacık) dolgusu, yüzün çok daha iyi bir forma sahip olmasını ve elmacık kemiklerinde meydana gelen hacim kayıplarının önlenmesini sağlayan bir dolgu uygulamasıdır.

 

Temporal (şakak) dolgu, ameliyatsız bir şekilde uygulanabilen ve şakak kısmı üzerinde meydana gelen çökme ve hacim eksikliklerinin giderilmesini sağlayan sağlıklı bir estetik dolgu uygulamasıdır.

 

Yapılacak olan uygulama öncesinde gerçekleştirilen detaylı muayene sayesinde çok daha başarılı bir dolgu uygulamasının oluşturulması sağlanmaktadır.