Lazer Cihaz Uygulamaları Nelerdir?
Lazer cihaz uygulamaları, cilt üzerine gönderilen lazer ışınları sayesinde birçok cilt sorununu tedavi etmek için kullanılır. Teknolojik gelişmeler sonrasında ortaya çıkan bu lazer uygulaması, günümüz tedavileri arasından en çok tercih edilen yöntemdir. Lazer cihaz uygulamaları, kişinin cilt yapısına zarar vermeyecek şekilde uygulanır. Bu tedaviler öncesinde uygulamayı yapacak olan doktor tarafından hasta üzerinde çeşitli kontroller yapılır. Buna göre de bir tedavi planlaması yapılarak farklı seanslar halinde hastalar üzerine uygulama yapılır. Güvenli bir uygulama olan lazer cihaz uygulamaları, genel olarak birçok kişinin tedavisi için uygundur.
Lazer Tedavisi
“Light Amplification by the Stimulated Emission of Radiation” lazer ışını, küçük noktalara çok yüksek enerji ile odaklanarak tedavi sağlar. En ideal kullanım alanları, güneşe bağlı lekelenmeler ve ciltteki dokusal değişimlerdir. Yaşlanma belirtilerinin geciktirilmesinde, cildin yenilenmesinde oldukça etkili ve güvenilir bir uygulamadır. Özellikle cilt gençleştirmede, kırışıklık, sivilce ve yara izleri, Rozase (gül hastalığı), damar ve pigment kökenli cilt lekelerinin tedavisinde ilk tercih, lazer tedavi yöntemleridir. Ayrıca Stria (gebelik çatlaklarında) lazer uygulaması ile tedavi edilebilir.
Lazer tedavilerinde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
Lazer ışınının deri ile etkileşimi birçok faktöre bağlıdır. Tedavi alanının derinliği, çapı, ışının dalga boyu, atım süresi ve atım sıklığı tedavi sonucunu doğrudan etkiler.
Tedavi bir dermatoloji doktoru tarafından en doğru zamanda tedaviye en uygun cihazla yapılmalıdır. Aksi halde lazer tedavilerinde ciltte yanık, su toplaması gibi yan etkiler oluşabilir.
Uygulama sırasında lazer tedavisi uygulanacak ve uygulayacak kişinin özel bir koruyucu gözlük ile korunması gerekir. Ayrıca lazer uygulanan odanın içinde yanıcı ve parlak malzemelerin olmaması önemlidir.